Inför vecka 38

Hej,

Torsdagen den 21 september kl 15.00 kommer 9e få besök av SYV-handledare som ska prata med klassen och svara på frågor kring gymnasieval.

Bild

Det förberedande arbetet till animationsfilmerna börjar bli klart och veckan som kommer går vi igenom app och grupperna börjar filma.

Ma

Vi kommer att påbörja avsnittet “Tal”. Avsnittet behandlar de fyra räknesätten, delbarhet, primtal, tal i potensform, kvadratrötter och Pythagoras sats. Elevernas uppgifter kommer att individualiseras, vi kommer att arbeta med två kurser parallellt, dels en E kurs och dels en kurs mot de högre betygsnivåerna.

No

Vi avslutar avsnittet om kraft och effekt och fortsätter med energi, energiformer, energiomvandling och hållbar utveckling.

So

Vi fortsätter med historia och arbetsområdet Mellankrigstiden om vägen fram till andra världskriget. Området ska så småningom avslutas med en podd-inspelning. Planering finns här: Mellankrigstiden

Eng

We are going to continue working with music and news and complete the exercises we have started.

Homework for Friday 22 sep is to gather information about your favourite music genre/band/ singer and write a document and hand in the Classroom(see part 1 in the homework description). More information here.

Spanska

Vecka 39 – ”Uppsatsskrivning” ( förberedelser + genomförande lektionstid)

Svenska

Fortsatt bokarbete, läs till sida 174. Besvara frågorna på bild 10.

Trevligt helg!

Marie och Rolando