Inför vecka 39

Hej,

Tisdag 26 september är det heldag orientering, se PM. Vi samlas på parkeringen vid Alby gård (till höger när du åker ned mot Alby) . Eleverna startar olika tider under förmiddagen, se bifogad startlista. OBS!! Se till att vara på plats i god tid innan start så att du inte får längre tid än du har varit ute och sprungit.

Ma

Vi fortsätter att arbeta med tal och de olika räknesätten. Begrepp vi kommer att arbeta med är primtal, negativa tal, tal i potensform, kvadratrot mm.

No

Fortsätter med energi, arbete och effekt.

Prov torsdag 5 oktober
Allt material finns i classroom. Några som ej lämnat in energikällor matrisen. Läxa till torsdag kunna det ni jobbade med under torsdagen: Olika energiformer sid 246-250,  finns scannat och ligger i classroom. Var noga med att du håller planeringen.

So

Vi fortsätter med historia och arbetsområdet Mellankrigstiden om vägen fram till andra världskriget. Vi förbereder podd-inspelning. Planering finns här: Mellankrigstide

Eng

You have written the Music Research about your favourite music genre/band/singer. Your homework for Friday is to make a short PPT presentation about your music genre and prepare your oral presentation. You are going to present your homework in small groups.

Tyska

Repetera följande till läxförhöret: glosor i Kapitel 4, öva gärna på de här https://quizlet.com/_3owf12 , repetera verbböjning i Presens, läs på reglerna i Classroom och öva gärna extra här: https://glosor.eu/ovning/tyska-verb-i-presens.7567890.html

Vi kommer att fortsätta jobba med tema resa och semester samt kunna uttrycka vad man har gjort på sommaren.

Info om de kommande proven: v.40. Hör och läsförståelse där ni kommer att få flervalsalternativ som ska fyllas i; v.41 Muntligt prov om de hittills behandlade teman. Exempelvis, man ska kunna konstruera och redovisa en dialog om sin camping utflykt.

v.42. Skriftligt prov: förberedelse och genomförande under lektionstid, där ni får anvisningar och genomgång om innehållet, mm innan själva skrivandet.

Trevligt helg!

Marie och Rolando